Kampeerbosje wint Gouden Haring

Op de seizoenstart 2024 van de Groene Koepel ontvingen Ellen en Rob de “Gouden Haring”

Hieronder het persbericht van de Groene Koepel ;

Kampeerbosje Leerdam wint Gouden Haring

De eigenaren van Kampeerbosje Leerdam hebben woensdag 6 maart uit handen van Eelke Horselenberg, directeur van Stichting De Groene Koepel, de Gouden Haring ontvangen. Zij kregen deze prijs voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk van Natuurkampeerterreinen.

Elk jaar reikt De Groene Koepel de Gouden Haringen uit tijdens de seizoenstart. Dit jaar ging het om twee prijzen: de publieksprijs, die naar Natuurkampeerterrein De Dassenburcht in Overijssel ging, en een prijs in de categorie Goud Waard. Deze laatste prijs is bedoeld voor het terrein dat een belangrijke bijdrage levert aan het netwerk van meer dan 140 Natuurkampeerterreinen in Nederland en Frankrijk.

Deze Goud Waard-prijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Ellen en Rob van Kampeerbosje Leerdam. Zij hebben zich het afgelopen jaar op uitzonderlijke wijze ingezet voor het behoud van de rust op en rondom het Natuurkampeerterrein. De Groene Koepel roemt deze inzet, zeker met de toenemende vraag van kampeerders naar rust, ruimte en natuur, en de unieke plek die Kampeerbosje Leerdam hen biedt.

Daarnaast hebben Ellen en Rob zich ingezet voor verdere verduurzaming van hun terrein door douchewater te hergebruiken. Dit wordt nu gebruikt om de toiletten mee door te spoelen. Hiermee zijn zij mede-initiator van het waterbesparingsproject waar De Groene Koepel vorig jaar mee is gestart en dit jaar verder zal uitbouwen. Dit project stimuleert zowel eigenaren van Natuurkampeerterreinen als kampeerders om bewuster met water om te gaan.

In het AD staat het volgende artikel : https://www.ad.nl/vijfheerenlanden/gouden-haring-voor-kampeerbosje-in-leerdam-natuur-staat-overal-fors-onder-druk~ab5debcb/?cb=75cb0d4ec767e10164ca249cf02295b0&cb=77a36efb5945438cb4140179b06dcc7c&auth_rd=1&auth_rd=1